Facebook Image Map

30 Haziran 2014 Pazartesi

Kuru Domatesli ve Mantarlı Pratik Börek 3. Gün Ramazan Menüsü


Bu lezzetli ve doyurucu börek hem iftar hemde sahur için yapabileceğiniz pratik bir tarif
Özellikle Mantar severler bu böreğe bayılacak


3.Gün menüsüne göz atmak isterseniz


Mercimek Çorbası
Güveçte Türlü
Kuru Domatesli ve Mantarlı Pratik Börek
Havuç & Kabak Salatası
Karpuz

Böreğimizin hazırlanışına gelelim

Malzemeler;
7 milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Yarım paket kültür mantarı
5-6 yaprak kuru domates (Yoksa çeri domates)
100 gram taze kaşar peynir

Hazırlanışı;
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda ısısında yumuşatın
Hamurlardan bir tanesini ayırın ve parmak genişliğinde şeritler halinde kesin
Yağlı kağıdın üzerine kalan 6 adet milföy hamurunu yan yana dizerek büyük bir dikdörtgen hamur oluşturun
Kesmiş olduğunuz milföy hamur parçalarını dikdörtgen hamuru çerceveleyecek şekilde kenarlara yerleştirin
Hamurların üzerine dilimlenmiş mantarı,jülyen kesilmiş domatesi ve rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirin

Hamuru kenarlarına yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlı fırında hamur iyice kızarıncaya kadar pişirin
Ilık servis yapın
Afiyet olsun

Not;  Bu tepsi belirtilen ölçünün 2 katı malzemeyle yapıldı.


29 Haziran 2014 Pazar

Yayla Çorbası & 2. gün Ramazan Menüsü


Çorba bizim yemek kültürümüzde vazgeçilmez
Benim içinde yemek de olmazsa olmaz iftar sofralarında da öyle
Hele şu sıcak ve uzun yaz günlerinde iftarda birçoğumuz su ve çorbayla masadan kalkıyoruz
Hepimizin çokça yaptığı ve severek tükettiği bir çorba Yayla Çorbası Tarifi sizlerle
İftar İçin menüye de göz atmayı unutmayın efendim:)




2. Gün İçin İftar Menümüz


Yayla Çorbası
Patatesli Çanak Köfte
Yoğurtlu Kırmızı Biber
İrmik Helvası

Yayla Çorbası;

Malzemeler;
10 bardağı su
1 su  bardak et suyu ( Et suyu olmazsada olur)
1.5 çorba kaşığı un
2 bardak yoğurt
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım su bardağı pirinç
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz

Pirinç ayıklanıp yıkanır. Su bir  tencereye konur ve pirinçler bu suda haşlanır.
Bir kasede yoğurt un ve yumurta çırpılıp kaynayan sudan birkaç kaşık alınarak sulandırılır
Kaynamakta olan pirince karıştırılarak ilave edilir
Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
Kaynayınca tuz ilave edilir en son
Üzerine eritilmiş  tereyağ nane ve kırmızıbiber eklenir
Afiyet olsun efendim:)

Ben et suyu yerine evde annemin et suyundan buz kalıplarında hazırladığı buzlardan kullanıyorum.Varsa sizde böyle birşey veya bunyon kullanabilirsiniz



28 Haziran 2014 Cumartesi

Fasulyeli Domatesli Pilav 1. Gün Ramazan Menüsü


Ramazanın ilk günü,ilk iftar soframızı hazırlıcaz.Hem göze hem mideye hitap eden güzel bir sofra için hanımlar düşünmeye başlamıştır. Menü arayışları başladı:) hep söylerim yemek yapmanın en zor kısmı ne yapacağına karar vermektir.Bu noktada size bir nebze yardımcı olabilirsem ne mutlu bana,
Pumpuli tarifleriyle sofralarınıza misafir olmak ister efendim:)
Fasulyeli domatesli pilav Handan ablamın yaptığı çok güzel bir pilav ne zamandır yapmak istiyordum bu doyurucu ve lezzetli pilavı deneyin derim:)Bugünkü menünün en güzel ikilisi bence
1. gün menüsüne göz atmak isterseniz





Köz Domates Çorbası
Karnıyarık
Fasulyeli Domatesli Pilav
Fırında Sütlaç
Limonata

Gelelim Fasulyeli Pilavımıza

Malzemeler;
2 su bardağı beyaz pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet domates
200 gram kadar fasulye( 1 kase ince ince doğranmış fasulye )
1 kapya biber
1 adet soğan

Hazırlanışı;
Pirinç ılık tuzlu suya konur 15-20 dakika bekletilir bolca suyla yıkanır
Soğanlar küp küp doğranır  pilav tenceresinde zeytinyağ ve tereyağında sotelenir.
İnce ince doğranan fasulyeler  ve minik minik doğranan kapya biber soğana ilave edilir 5-10 dakika kavrulur
Daha sonra pirinç ilave edilir en sonda küp küp doğranan domates ilave edilir
4 su bardağı  sıcak su konulur
Tuz da ilave edilerek
5 dakika yüksek ateşte,daha sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir
Afiyet olsun efendim:)



27 Haziran 2014 Cuma

Reyhan Şerbeti & Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan



11 Ayın sultanı Ramazan geldi.Bu gece kısmet olursa ilk sahurumuzu yapıcaz her ramazan olduğu gibi bu ramazanda inanılmaz heyecanlıyım Allahım bu yılda Ramazanı gördük şükürler olsun.Rabbim ibadetlerimizi layıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin tutulacak oruçları,yapılacak duaları şimdiden kabul etsin.Ramazan rahmetiyle, bereketiyle evlerimizi şenlendiricek
Ramazan vesilesiyle sevdiklerimiz,ailemiz,akrabalarımızla iftar sofralarında buluşucaz Ramazanın en güzel yanlarından biri de bu bence.Bende tariflerimle sofralarınıza misafir olucam:)

Ramazanda oruç tutmak hakkındaki hadis-i şerifler 
(Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.) [Nesai]

(Ramazan ayında oruç tutmayı farz bilip, sevabını da Allahü teâlâdan bekleyerek oruç tutanın günahları affolur.) 
[Buhari]

(Ramazan ayı gelince, “Ey hayır ehli, hayra koş! Şer ehli, sen de kötülüklerden el çek” denir.) [Nesai]

(Ramazan bereket ayıdır. Allahü teâlâ bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder. Bu ayın hakkını gözetin! Ancak Cehenneme gidecek olan, bu ayda rahmetten mahrum kalır.)
[Taberani]

(Ramazan-ı şerif ayı geldiği zaman, Allahü teâlâ meleklere, müminlere istiğfar etmelerini emreder.) 
[Deylemi]

(Farz namaz, sonraki namaza kadar; Cuma, sonraki Cumaya kadar; ramazan ayı, sonraki ramazana kadar olan günahlara kefaret olur.) 
[Taberani]

(Bu aya ramazan denmesinin sebebi, günahları yakıp erittiği içindir.) [İ. Mansur]

(Ramazan ayında ailenizin nafakasını geniş tutunuz! Bu ayda yapılan harcama, Allah yolunda yapılan harcama gibi sevaptır.)
[İbni Ebiddünya]

(Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonuysa Cehennemden kurtuluştur.)


Yazın sıcak havalarda ve Ramazanda soğuk içeceklere çok ihtiyacımız olucak evde kendi yaptığımız katkı maddesiz içecekler taraftarıyım.Rengiyle herkesi kendine hayran bırakan Ferahlatıcı ,farklı bir tat isterseniz Reyhan Şerbeti tam size göre.
Bu şerbeti misafir olduğum bir yerde ikram etmişlerdi.Tarifini alıp denedim çok kolay hiç vakit kaybetmeden deneyin derim:)





Malzemeler;
1 demet reyhan
2 litre su
8 yemek kaşığı şeker
1  çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı;
2 litre suyu kaynatın
Reyhanları yıkayıp saplarından ayırıp şeker ve limon tuzuyla birlikte sürahiye koyun
Üzerine kaynamış suyu dökün ve karıştırın ;sıcak suyu döktüğünüz gibi şerbet rengini almaya başlayacak
İsterseniz içine 1-2 karanfil ve 1 kabuk tarçın atabilirsiniz
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında soğutup
Servis yapın
Afiyet olsun efendim:)

25 Haziran 2014 Çarşamba

İstiridye Mantar Sote



Mantar etlerin yanına çok yakışıyor.Etle birlikte pişirildiğinde harika oluyor.
Bir mantar sever olarak sotesini bolca yapıp tüketirim
Et vitamine eş değer vitamine sahip bir besin oldukçada faydalı
Biraz faydalarından bahsedelim o zaman

 İstridye mantarları (ve genellikle diger mantarlar) kan şekerini düzenleyen, kolesterol seviyelerini düşmesine ve vücudun yağ işlemesine yardımcı olan niyasin ( B3 Vitamini ) için harika kaynaklardır.

Ayrıca istridye mantarları karbonhidrat ve yağları enerjiye çeviren ve adrenal bezlerinin sağlığında önemli rol oynayan pantotenik asit ( B5 Vitamini ) için harika bir kaynaktır.

 Mantarlar tiroit bezlerinin düzgün çalışmasını sağlayan, vücut hücrelerini radikal hasardan koruyan selenyum için de iyi bir kaynaktır

Kemiklerin güçlü ve sağlıklı kılan, iltihaplanmayı azaltan ve vücut hücrelerinin büyümesini düzenleyen D Vitaminini de sağlarlar.

 İstridye mantarları obezite, diyabet ve yüksek kan şekeri diyetlerine uygun bir besindir. Bunun en önemli sebebi ise bu mantarların düşük sodyum içermesi ve düşük nişasta oranının olması

 Bu mantarlar ayrıca kolesterol düşürücü ilaç olan statin de içerirler. Bu nedenle yüksek kolesterol için uygulanann diyetler istridye mantarı içerebilirler.

 Bu mantarların içerisindeki demir miktarı etin sağladığı demir miktarından daha fazladır. İlginç bir şekilde et günlük demir için oldukça bilinen bir kaynaktır. İstridye mantarlarındaki potasyum miktarı da kalp hastaları ve yüksek tansiyonu engelleyici etki için yeterli miktardadır.

İstridye mantarları ayrıca tütün mamülleri kullanan insanların ve bu mamülleri bırakmalarına fayda sağlamasıyla bilinir ve hatta Hepatit C virüsüne raslanan kimselerde fayda sağlarlar. Hiperaktiflik, kabızlık ve anemi rahatsızlıkları geçiren insanlar da bu mantarı diyetlerinde bulundurarak faydalanabilirler ve genel bağışıklık sistemlerini canlandırabilirler. Tabii ki bu ilaçlara devam etmeme anlamına gelmiyor. 

İstiridye mantarıda bence oldukça lezzetli yine yapımı da çok kolay bir tarif
Buyrun Tarife:)

Malzemeler;
Yarım kg istiridye mantarı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
Tuz,karabiber

Mantarların sap kısmını çok derin olmayacak şekilde kesin bol suyla yıkayıp süzgece koyun
Mantarları doğrayın
Bir yandan soğanı küp küp doğrayıp tavada zeytinyağıyla soteleyin
Mantarları ilave edip yüksek ateşte birkaç dakika pişirin
Rengi dönen mantarların üzerine tereyağ sarımsak tuz ve karabiberi ekleyerek birkaç dakika daha pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun efendim:)

23 Haziran 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Limonata



Limonata benim vazgeçilmezim ;Limonata ve çay olsun bana birşey olmaz:)
Hazır içecek içmemeye çalıştığım için dışarda tercih ettiğim içecek ya limonata ya soda olur
Çocukken bile evde suya limon sıkıp şeker katıp aceleden limonata yapardım:)
Sıcak havalar başladığına göre evde dolabımızda doğal serinletici içecekler yapma vakti gelmiş demektir
Şimdi gelelim  ev yapımı,tazecik bol vitaminli sıcak günlerde ferahlatıcı limonatamızın tarifine

6 adet limon
6 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Birkaç yaprak nane
1 şişe soda

Hazırlanışı;
Bir kaseye
4 limonun kabuğu rendelenir ve sıkılır
2 limonun kabuğu soyulur ve küçük parçalar halinde doğranır
Şekerde ilave edilir

Bu karışım elle iyice ovulur dilimlenmiş doğranmış limonlarında suyu sıkılır
Kase streçlenir ve buzdolabında 3-4 saat  bekletilir vaktiniz varsa geceden yapmanızı tavsiye ederim
Daha sonra bu karışım süzülür ve surahiye dökülür üzerine su ve soda ilave edilir birkaç nane yaprağıda atılır servis yapılır
Limonatanın yoğunluğuna göre su ilave edilebilir
Afiyet olsun







19 Haziran 2014 Perşembe

Patates Sufle



Patates mutfakda ki en büyük yardımcı,kurtarıcı sebzelerden biri bence evde yemek yok ama  patates var; Başka da birşeye gerek yok bence:) o kadar çok çeşit çıkarabilirsiniz ki. Kızartma, püre, salata,yemek... Et yemekleri yanındaki olmazsa olmazımız  da patates.
Patates Suflede pürenin değişik bir hali tavsiye ediyorum.Ramazanda iftar sofralarında et yemekleri yanına eşlik edebilir.Buyrun tarife efendim:)

Malzemeler;
500 gram patates
2 kahve fincanı süt
2 yumurta
100 gram rendelenmiş kaşar peynir
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber

Üzeri için;
1 küçük kase labne peyniri
1 yemek kaşığı krema
1 tatlı kaşığı kıyılmış kırmızı biber

Hazırlanışı;
Patateslerin kabuğunu soyup irice doğrayın ve tencereye aktarın
Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın
Patatesler iyice haşlanınca ocaktan alın ve süzün ve tekrar tencereye alın
Tereyağı,kaşar peynir tuz karabiber ekleyip tatlandırın tekrar karıştırın
Ayrı bir kapta yumurta ve sütü iyice çırpın
Ilınan patatesli karışıma yedirin
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin
Fırından alın isteğe göre labneli karışım ve kırmızı biberle süsleyin
Afiyet olsun:)

16 Haziran 2014 Pazartesi

Akıtma (Çörek)


Uzun zamandır davet masası paylaşmadığımı farkettim 
Pazar günü kahvaltımızda bir güzellik yapalım dedim bu resimdeki çok sevdiğim akıtma'yı yaptım 
Onu yapmışken masayı paylaşmamak olmazdı


Her yörede adı farklılık gösteren pratik ve tamamen bize ait bir tarif:)
Arkadaşımın annesi Saadet teyzem çok yapar ondan öğrendim bende onlar buna çörek diyorlar 
Ben kendisine akıtma diyorum 
Krep gibi birşey yumurtasız çok pratik kurtarıcı tariflerden biri bence
Malzemesinin evde olmaması mümkün değil:) o yüzden ne zaman canınız isterse yapabilirsiniz
Kahvaltıda,çay saatinde,ramazanda sahur için  güzel bir seçenek 

Malzemeler ;
5 su bardağı un 
2,5 su bardağı ılık süt ( Süt yoksa yerine suda kullanılabilir)
2,5 su bardağı ılık su 
1 paket ınstant maya 

Not;Sadece süt yada sadece su kullanarak da yapılabilir
Bu ölçü kişi sayısına göre azaltılabilir veya arttırılabilir 
Bu ölçüden benim tavama göre 12 tane çıktı.
1 kişi 3 tane çok rahat yiyebilir:)

Hazırlanışı;
Derin bir kaseye un elenerek eklenir.Ortası açılır su ve süt eklenir.
Küçük bir çay bardağında ılık suda kabartılan mayada eklenir 
Karıştırıcı yardımıyla karıştırılır
Hamur baya sıvı kıvamlı bir hamur olucak
45 dakika 1 saat kapağı kapatılarak mayalandırılır
Daha çabuk mayalanmasını istiyorsanız  kaseyi bir havluya yada beze sarabilirsiniz 
Krep tavasına ve ya normal bir teflon tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirilir 
Her aşamada sıvıyağ gezdirilir
Kepçe yardımıyla hamur dökülür 
Arkalı önlü pişirilir
Bu pişme suresi 2-3 dakika sürmüyor 
Pişirilen her akıtmaya tereyağ sürülür üst üste koyulur 
Sıcak yada ılık servis edilmesi önerilir
Afiyet olsun efendim 
Mutlu haftalar:)


13 Haziran 2014 Cuma

Yediden Yetmişe Blogger Buluşması




Mayıs ayının başında Yediden Yetmişe blogger buluşması yapılmıştı Sevgili Sevil ve Hilal arkadaşlarımızın Düzenlediği bu güzel buluşmaya bizde çok sevdiğim arkadaşlarım
Reyhan ve Şahika ile katıldık.

 İyikide katılmışım,katılmışız sevdiğim blogger arkdaşlarımla oturup sohbet etme fırsatım oldu,Yeni Blogger arkdaşlarla tanıştık.
Aslında birçoğunu tanıyoruz yüzyüze ilk kez tanıştığım insanlar oldu
Blog yazmanın bence en güzel yanı yeni arkdaşlıklar,çok tatlı insanlarla tanışma fırsatım oldu blogum sayesinde çok güzel dostlukların temelini attık.Hep böyle devam etmesi dileğiyle.
Blogcanlar iyiki varlar:)


Çok mu Tatlıyız ne:)

Buluşmanın çok güzel yanları vardı ama sonrasında çok üzücü bir haber aldık; Mobil perdenin sahibi  Demet Hanım buluşmadan kısa bir süre sonra vefat etti.Beni derinden etkiledi bu durum.Allahtan rahmet diliyorum kendisine
Bu güzel buluşmada  yemekler yendi,sohbetler edildi ve  hediye çekilişleri yapıldı
Sponsor firmalardan bazıları Asia Chai Art,KomiliNestleMuratbey Peynirleri ,Aryıldız,Yuva Maya ,Arbella Makarna,İnce Topuklar,Mehtap Tencereleri,Mobil Perde,Amavivo
Benim heyecanla beklediğim Aryıldız hediyeleri olsada:) banada çok güzel çayların Asia Chai Art markasının  birçok çayın bulunduğu çok şık bir çay kutusu çıktı

Bir daha ki buluşmayı ben iple çekiyorum
Bu güzel etkinlik için Sevgili  Sevil ve Hilale ve sponsor firmalara çok teşekkür ediyorum
Yeni etkinliklerde buluşmak üzere diyorum birde unutmadan Anadolu Yakasında etkinlik istiyorum:)

11 Haziran 2014 Çarşamba

Pideli Köfte



Bol salçalı tereyağlı iskender ,kebaplar benim vazgeçilmezimdir.
Ara sıra hepimizin şöyle bol salçalı tereyağlı iskender olsada yesek dediği oluyordur:)
O an dışarı çıkamayacak olsanız bile üzülmeyin evde böyle bir köfte yaparsanız salça tereyağlı iskenderin ikamesi olur:)
Çok pratik ve daha az kalorili
Buyrun tarife:)

Malzemeler;
300 gram köfte
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
Birer tutam tuz,karabiber ve kimyon

Sos İçin;
1 adet domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
Birer tutam tuz,karabiber
İsterseniz Sos için 1 yemek kaşığı tereyağda kullanabilirsiniz .Ben daha az yağlı olması için tercih etmedim

Servis İçin
2 adet küçük boy tırnak pide
4 çorba kaşığı süzme yoğurt

Hazırlanışı;
Köfte için kıyma,soğan,yumurta tuz ve baharatları derin bir kapta yoğurun
Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın
Köfteleri yağda kızartın.
Sos için tavaya aldığınız zeytinyağında kabukları soyulup rendelenmiş domates,salça ve baharatları çevirin
Servis tabağının en altına küp doğranmış pide koyup,üzerine biraz domates sosundan ve az su ile açtığınız yoğurdu gezdirin
Köfteleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar domates sosunu dökün
Pideli köftemiz hazır
Afiyet olsun efendim

9 Haziran 2014 Pazartesi

Brownie (Çikolatalı&Fındıklı Islak Kek)




Çikolata tadını yoğun bir şekilde hissedeceğiniz browni tarzında harika bir kek seviyorsanız işte bu tarif sizin için
Tatlı krizlerimizdeki kurtarıcımız olucak:)

Malzemeler;
3,5 yemek kaşığı (125 gram tereyağ veya teremyağ)
180 gram bitter çikolata
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş fındık

Hazırlanışı;
Terayağ ve bitter çikolatamızı benmari usulu eritiyoruz.
İçine 1 su bardağı şekerimizi ekleyip,tel çırpıcı ile karıştıryoruz
Sonra hafifçe çırpılmış yumurtalarımızı ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
Sırasıyla yoğurdumuzu ,iri çekilmiş fındığımızı ve elenmiş unu ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra
Yağlanmış küçük bir kare kalıba döküyoruz
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişiriyoruz
Çikolata sosuyla veya meyve ile servis yapıyoruz
Afiyet olsun

4 Haziran 2014 Çarşamba

Bademli Çikolata Kreması




  Çikolata severler bu tatlıya bayılacaklar
  Yaz aylarında soğuk olarak tüketebileceğiniz nefis bir tatlı tarifi sizlerle
  Küçük büyük herkesi kendine hayran bırakıcak çok lezzetli bir tatlı,müptelası olabilirsiniz:)
  Tefal geçenlerde bir etkinlikte denediğimiz yeni topak parçalayıcı ürünü Activflowu  yollayınca çok mutlu      oldum ve tatlımı yaparken bu güzel üründen destek aldım
  Blender,mikser,robot görevi gören bu harika ürün tatlımın yapım aşamasının tamamında bana eşlik etti




Malzemeler;
1 su bardağı iç badem
120 gram bitter çikolata
3 adet yumurta sarısı
2,5 çorba kaşığı toz şeker
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı krema

Süslemek için fındık,fıstık

Hazırlanışı;
Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kapta Activflow la tozşeker eriyene kadar çırptım
Diğer taraftan küçük bir tencereye aldığınız süt ve kremayı ısınana kadar karıştırın.
Bu karışımı devamlı karıştırarak yumurtalı karışımı ekleyin(Yumurtaların pişmemesi için karıştırarak ilave ediyoruz)

Devamlı karıştırarak hafifçe yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. (Kaynamaması gerekiyor)
Küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı derin bir kaseye alıyoruz  ve içine yumurtalı karışımı döküyoruz
Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlıyoruz
Bademi iri parçalar olacak şekilde Activflow  doğrayıcı haznesinden geçirip çikolatalı karışıma ekliyoruz.
Bu karışımı servis yapacağımız kup veya kaselere paylaştırıp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz
File fıstık veya fındıkla süsleyip servis yapıyoruz
Afiyet olsun:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...