Facebook Image Map

29 Mart 2013 Cuma

Misafir olduğum masalar:)

Arşivde yayınlamayı bekleyen davet masaları birikti. Gelenek oldu artık gittiğim davetlerdeki masaları sizlerle paylaşmak. Bazen insan ne yapayım diye düşünüp duruyor hatta o düşünme aşaması ikramları-yemekleri hazırlamaktan daha zor bir aşama:) Ben misafirim geliceği zaman bloglarda ki davet masalarına göz atarım. Güzel fikirler edinmeme sebep oluyor
 İnsanın önce gözünün sonra karnının doyması gerektiğini düşünenlerdenim:)  Birde sizin için özenilmesi güzel bir masa hazırlanması çok güzel bir duygu. Kimin hoşuna gitmez dimi. Masalar illaki çeşit çeşit yemeklerle donatılacak diye bir kural yok. 2 çeşit ikramla da çok şık masalar hazırlanabilir. İsraf etmemeye özen göstererek hazırlıyoruz masalarımızı. İsraf biz bayanların fazlasıyla dikkat etmesi gereken bir konu.
Misafirler için özenle hazırlanmış masalardan biriydi  kuzenim Tuba ablanın masası; yediğimiz herşey çok lezzetliydi.


                                                         Ayvalı,yerelmalı Kereviz Salatası
                                                           Kırmızıbiber Salatası
                                                         Kabaklı-Havuç Salatası

                                                                    Mantar Sote


Bayburt usulü mantı

Cevizli Sarma

Bu masada İlnur ablamın arkadaşları için hazırladığı masa hepsi birbirinden lezzetli ikramlar

Soldan sağa;Fındıklı sarma,Zeytinyağlı barbunya ,zeytinyağlı enginar,Fırında karnıbahar





Yoğurtlu Fellah Köfte


Nesrin yengenin bizim için hazırladığı  herşeyin birbirinden lezzetli olduğu bir masa

Buz böreği, Kırmızıbiber salatası, Tavuklu turp salatası, Halleyli pasta

                             Masadaki herşeyi herkesi sollayan ismiyle müsemma ''Kraliçe Tacı''



25 Mart 2013 Pazartesi

Fırında Levrek




Cuma günü İstanbul da öyle bir yağmur vardı ki bu havada balık iyi gider ertesi gün balık alayım dedim.Ertesi günde hava günlük güneşlikdi yinede balığımızı aldık güzelce masamızı kurduk afiyetle yedik:)  Bende nedense balık yağmurlu havalarda yenir diye bir algı var. Kendimi yazın  av yasağı olmasına kodlamışım ondan sanırım. Sezon bitmek üzere bir kaç çeşit balık alalım dedik hamsi,  istavrit  levrek. Levreğin yapımı çok pratik ve çok lezzetli oluyor. Özellikle deniz levreği almak istedim ama balıkçı beni kandırdı mı yoksa gerçekten deniz levreğimiydi  bilemiyorum. Oldukça lezzetliydi:) Aslında kışın balık sofrasıyla bolca misafir ağırlayabilirmişim dedim. Zahmetsiz   sağlıklı  ve leziz bir sofra oluyor. Bir dahaki kışa artık diyorum tarifimize geçelim.



Malzemeler;
1 adet levrek balığı
1 adet soğan
yarım limon
Zeytinyağı,tuz,karabiber
Yağlı kağıt



Hazırlanışı;Balığımızı iyice yıkadıktan sonra yağlı  kağıdın üzerine koyup tuz,karabiber ve zeytinyağ ilave ediyoruz.Doğranmış soğan ve dilimlenmiş limonlarımızı balığın üzerine ve içine yerleştirip yağlı kağıda sarıp fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Yağlı kağıda sararak hazırlanması çok pratik oldu belki kalabalık misafirlerde tek tek sarmak yorucu olabilir.Servisi daha kolay olacağını düşünüyorum.
Ölçüyü balık sayımızla orantılı olarak arttırabiliriz
Afiyet olsun.
Sevgilerimle:)

15 Mart 2013 Cuma

İncir Tatlısı



Yağmurlu bir İstanbul sabahından herkese selamlar, hayırlı cumalar. İstanbul da yaşayanlar geceki fırtınayı, lodosu fazlasıyla hissetmişlerdir. Dünkü havadan bugünkü havaya geçiş fırtına süreci bizleri biraz serseme çevirse de işlerimizin başındayız:) Günü biraz güzelleştirmek adına güzel bir tatlı tarifimiz var. Hepinizin bildiği yaptığı incir tatlısını biz biraz farklı yapıyoruz buyrun tarife geçelim

İncir Tatlısı;

Malzemeler;
15 adet incir
15 adet ceviz
15 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı;
Akşamdan incirleri yıkayıp suya bırakıyorsunuz.Ben 15 adet olarak yazdım misafir sayısına göre ayarlanabilir
Sabah incirlerin saplarını koparız cevizleri içine yerleştirip borcam'a diziyoruz
Her bir incirin üzerine bir tatlı kaşığı şeker döküyoruz
1 yemek kaşığı tereyağını da incirlerin üzerine paylaştırıyoruz.
180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz
Afiyet olsun

* Ben çok az tereyağ tüketen birisi olduğum için 1 yemek kaşığı tereyağ tercih ettim.bence fazlasıyla yeterli ama isteğe göre arttırılabilirde.


11 Mart 2013 Pazartesi

Pumpulilerde Brunch

Hepinizin bildiği masalarını paylaştığım günümüzde bu ay sıra bendeydi. Normal çay saatinde,iftarda arkadaşlarımı ağırlamıştım. Bir değişiklik olsun brunch yapalım dedim.  Benimde en sevdiğim öğün kahvaltıdır. En sevdiğim öğünde en sevdiklerimle birlikteydim.Pazar olması sebebiyle geç saatte olacağı için adını brunch koyduk:) Resimlerde gördüğünüz güzel ikramlar çıktı ortaya.Her anıyla çok keyifli bir gündü:)




                                                    Annemin puf poğçası
                                           
                                             Pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmezi mini ekmekler
                              Benim kahvaltıda en sevdiklerimden yumurtalı patates, yada patatesli omlet:)

Abimin tarifiyle menemen:)
                                                             Kızarmış hellimler
                                                     
                                                              Dedeman Salatası
                                                             
                                                                 Çikolatalı toplar:)

Kuruyemiş tabağımız ben kelebek tabağımı çok seviyorum:)
                       
                               Renkleriyle insanın içini aydınlatan tefekküre yönlendiren meyve tabağımız:)


Tarifini bildiğiniz Kadayıflı muhallebi

Ve ve en şeker sürpriz canım dostum Hilalciğim çok yakın zamanda doğucak kızı Ayşe için  kurabiyeler.

Bir günün daha sonuna geldik.  Ben bloglarda gezinirken ilk önce  davet masalarını incelerim güzel fikirler edinmeme sebep oluyor. Bu masanın ve paylaştığım masalarında sizler için bir alternatif  olması,yeni fikirler edinmenize sebep olması  beni çok mutlu eder.
Güzel mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle
Takipçilerime ziyaretçilerime kocaman sevgilerimle:)

8 Mart 2013 Cuma

Kadayıflı Muhallebi ve Dünya Kadınlar Günü



Öncelikle tüm bayanların Dünya kadınlar günü kutlu olsun diyorum. Aslında böyle günlerden hiç hoşlanmam sebebide şu kadınların tüm dünyada ezilmesine ve değersiz gösterilmesine  pozitif ayrımcılığa uğramasına sebep olan kimlerse bu günü icat edende onlar. İslamiyette kadına verilen değer aslında o kadar fazla ki bunun farkında olan ne kadar kişi  var acaba.  Kulaktan dolma bilgileri ağzına dolayıp islamiyet bunu dayatıyor diye insanları  yalan yanlış bilgilerle dolduran zihniyet. Biz eşine her konuda yardımcı olan bir peygamberin ümmetiyiz.  Biz gece namazına kalkmak için eşini rahatsız etmemek adına müsade isteyen bir peygamberin ümmetiyiz. Ama biz aynı zamanda bunlar yokmuş gibi bunları hiç duymamış gibi islamiyette 4 eş helal buna izin veriyor diyen kendini bilmezlere aaa öyleymiş diye inanlarız.
Ama kimin aklına gelir ki açayım bir kitap okuyayım kendime kılavuz olarak Peygamberimi alayım. Hangi erkek acaba peygamber Efendimiz eşine, kızına ailesine nasıl davranıyor diye merak etmiştir. Nasıl bir eşti nasıl bir babaydı diye düşünmüşmüdür? Erkek adam öyle yaparmı deyip geçerler.

Maruz kalınan eziyetleri  kısaca sıralarsak;
 Kız  cocuklarına  eziyet edip onları erken yaşta para uğruna evlendiren adına baba denen babalık kelimesini kirleten kendini bilmezler
 Kızlar okula kampanyası düzenleyip başörtülü kızları eğitimden mahrum bırakan insanların geleceğiyle oynayan zihniyet
İş hayatında bayanların maruz kaldığı ayrımcılıklar
Eşler, babalar tarafından uğranılan sözlü, fiziksel şiddet
Namus davası diye kızını gözgöre  göre öldüren caniler,daha neler neler yazmakla bitiremeyeceğimiz kadar eziyete maruz kalınıyor..

.

Eşlerine şiddet uygulayan, çocuklarına şiddet uygulayan ailesine değer vermeyen,eğitim hayatımıza mani olan,iş hayatında önümüze engeller koyan, erkek kadın yöneticiler, siyasetçiler, eşler, anne, babalar; Yapılan iyilikde, kötülükde karşılıksız kalmaz. belki bu dünyada olmasada hesap gününde herşeyin hesabının verileceği  günde görüşmek dileğiyle diyorum.
 Kadınlara ve cocuklara gereken değerin, özgürlüğün, hakların  verildiği bir dünya dileyelim
Bir kaç hadis paylaşarak konuyu noktalayalım

Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır
“Kadınlara ancak kerîm olanlar ikrâm ederler (değerli olanlar değer verirler); onlara kötülük edenler ise leîm (kötü) kişilerdir.
Kim kız çocuklarla sınanır (kime kız çocuğu verilir) de onlara güzel bakarsa onlar, onun için ateşe karşı koruyucu perde olurlar

Bu yazının üstüne güzel bir tatlı tarifine geçelim:)
Kadayıflı muhallebiyi geçen kuzenlerimin davet masasında paylaşmıştım.Benim günüm vardı geçtiğimiz pazar onunla alakalı yayında yakında blogda. Günümde yaptığım tatlım dı maşallah çok bereketliydi çok kişi tatma fıursatı buldu ve beğendi. Farklı masalara konuk olmak insana o kadar çok şey katıyor ki, yemek kitaplarını karıştırsanız farklı bir tarif varsa bile resimli değilse pek dikkatinizi çekmiyor. Ancak bir yerde gördüğünüz beğendiniz tadına baktığınız zaman tarif alıp gönül rahatlığıyla yapıyorsunuz. Çok gezmenin faydaları:)
Buyrun tarife geçelim

Kadayıflı Muhallebi;
1 lt süt
8 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krema

250 gr kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek tozşeker

1 su bardağı çekilmiş fındık

Muhallebinin hazırlanışı; Krema hariç tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir. Muhallebi piştiğinde krema eklenir ve mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpılır.

Kadayıflar da bıçak yardımıyla ince ince doğranır.Bir tavada yada tencerede tereyağ ve şekerle birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur.

Kuplara önce kadayıf daha sonra muhallebi konur.Tekrar muhallebinin üstüne kadayıf onun üstüne çekilmiş fındık eklenerek.Servise hazırlanır

Not; Su bardağı aslında çok klişe bir ölçü ama:) her su bardağı farklı olduğu için kıvamı tutturmak için tepeleme doldurmayalım bir su bardağından bir az diyelim hatta

Arzunuza göre fındık yerine ceviz fıstık kullanabilirsiniz.Çok beğeneceğiniz bir tarif
Şimdiden afiyet olsun.
Sevgilerimle


6 Mart 2013 Çarşamba

Davet masası

Yeni bir davet masasıyla karşınızdayım:) Yine bir kuzen sözkonusu:) Kuzenim yeni bebek sahibi oldu gelen gideni maşallah bitmiyor. Arada sıkıştığında yardıma gidiyorum. Bu davette onlardan biriydi. Ben gittiğimde masayı hazırlamıştı. Çok şık bir masa olmuş. Tarifini bloğumda paylaştığım dedeman  salatamı yaptım. Herkes tarafından çok beğenildi:) Resimleyemediğim karalahana sarması ve süt çorbası var :(








                                                                  Su Böreği
                                                            Kereviz Salatası
                                                       
                                                        Kırmızı Lahana Salatası


Armutlu-Narlı Salata


Tatlımız Profiterol


4 Mart 2013 Pazartesi

Dedeman Salatası


Bu çok lezzetli salatayı arkadaşım gününde yaptı.O da bir arkdaşında yemiş o arkadaşda dedemanda yemiş :) zincire bakarmısnız:) Adını Dedeman salatası koyduk:) Çok sevdik bende kuzenimin misafirlerine yaptım masadaki herkes çok beğendi tarifini istedi.Tarifi istenmeyecek bir salata değil.Çok basit ama inanılmaz lezzetli ve farklı bir salata. Buyrun tarife geçelim

Malzemeler;
2 demet roka
1,5 demet dereotu
Yarım demet maydonoz
2 armut
2 nar
Ceviz,badem(100 er gram)
Narekşisi
Limon
Zeytinyağı


Yukarıda belirttiğim malzemelerle 8 kişilik bir masa için fazlasıyla yetecek salata çıkıyor.

Hazırlanışı;
Roka,dereotu ve maydonozu yıkayıp iyice süzdükten sonra çok ince olmamak şartıyla doğruyoruz.Küp küp doğradığımız armutları ayıkladığımız narı ilave ediyoruz.Ceviz ve badem miktarını kendimiz ayarlayabiliriz.Ben tadımın 100 gram lık paketindeki bademle 100 gram ceviz kullandım.Bademleri kesmeden cevizleride yarıya bölerek ekledim.Narekşisi zeytinyağı çok azda limon ve tuz ilave ederek iyice karıştırıp servis tabağına aldım.
Afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...